Meta:Ο Σούπερ Δημήτριος στον Άγιο Δημήτριο

Από protonation
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

short url:
prot.gr/sdm

«Ο Σούπερ Δημήτριος στον Άγιο Δημήτριο: Η ψηφιακή τεχνολογία ως μέσο έκφρασης, επικοινωνίας και εργαλείο μάθησης στην επαγγελματική κατάρτιση» ήταν ο τίτλος της εσπερίδας που διοργάνωσα στο ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου σε συνεργασία με τα ΙΕΚ Αιγάλεω, Γαλατσίου και Πειραιά και την υποστήριξη της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας την Πέμπτη 7 Μαΐου 2015.

Ήταν μια εκδήλωση αφιερωμένη στα 3διάστατα γραφικά, τα ψηφιακά εφέ και γενικότερα στις δυνατότητες επεξεργασίας που παρέχουν οι σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες. Απευθυνόταν κυρίως στην ειδικότητα των ΙΕΚ «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα, Web Design, Video Games)» αλλά η είσοδος ήταν ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Καλεσμένοι ήταν ο Δημήτρης Κυριακός και ο Γεώργιος Παπαϊωάννου.

Ο Δημήτρης Κυριακός, διευθυντής του ΙΕΚ Αιγάλεω, πρόεδρος της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας και ενεργό μέλος του ΕΛ/ΛΑΚ έκανε μια σε βάθος ανάλυση σχετικά με την ειδικότητα με τίτλο «Ο Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής στο Σήμερα και στο Μέλλον: Οι επαγγελματικές του Δεξιότητες και Δυνατότητες» ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε μια εργασία των καταρτιζομένων Βασίλη Λάζου και Άρη Σούφκα, το 3διάστατο παιχνίδι με τίτλο «Planet IEK».

Ακολούθησε προβολή της πολυβραβευμένης ελληνικής ταινίας «Σούπερ Δημήτριος», της πρώτης ελληνικής ταινίας με σουπερήρωα και εκτεταμένη χρήση ψηφιακών εφέ.

Στη συνέχεια ακολούθησε masterclass πάνω στα ψηφιακά εφέ από τον δημιουργό της ταινίας Δρ. Γεώργιο Παπαϊωάνου. Το masterclass έγινε με τη μορφή συζήτησης και ερωταπαντήσεων.

Βίντεο

Δείτε το Α' μέρος με την εισήγηση του Δημήτρη Κυριακού (διάρκεια: 1ω)


Δείτε την ταινία «Σούπερ Δημήτριος» (διάρκεια: 2ω)


Δείτε το Β' μέρος με το masterclass του Γεώργιου Παπαϊωάννου (διάρκεια: 1ω)

Φωτογραφίες

Credits

Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη συνεισφορά της Δρ. Γιάννας Βουκελάτου, διευθύντριας του ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου, η οποία, όχι μόνο είναι αρκετά «τρελή» για να μας ακούει και να μας δίνει το ΙΕΚ για πειραματικές εσπερίδες με περίεργους τίτλους αλλά παράλληλα τρέχει ασταμάτητα και η ίδια, αφιερώνει Σαββατοκύριακα για να μας βοηθήσει, κάθεται και γράφει δελτία τύπου, ανακοινώσεις και προσκλήσεις, υπογράφει βεβαιώσεις παρακολούθησης, αγοράζει καλώδια για τον προτζέκτορα τελευταία στιγμή αλλά το κυριότερο, είναι πάντα εκεί σε ό,τι προσπάθεια κάνουμε. Το πρώτο και το τελευταίο ευχαριστώ πάει σε αυτήν.

Τέτοιες διοργανώσεις όμως είναι πάνω απ' όλα συλλογικές. Ευχαριστούμε λοιπόν θερμά:

  • Τους συνεκπαιδευτές Κωνσταντίνο Δαλακούρα και Γεώργιο Παπαγεωργίου που συνεπιμελήθηκαν αυτήν τη διοργάνωση,
  • Το Βασίλη Λάζο και τον Άρη Σούφκα και τα άλλα παιδιά που ανέλαβαν την τεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης,
  • Το Στέφανο Μπάτσιο που έκατσε επί 5 ώρες στην κονσόλα και έκανε φώτα και ήχο ενώ ηχογραφούσε παράλληλα τις εισηγήσεις,
  • Το Δημήτρη Τριανταφύλλου, την Ιώ Παπαδοπούλου και τη Στέλλα Ιγγλέζου από το τμήμα Φωτογραφίας του ΙΕΚ Χαϊδαρίου που ήλθαν να καλύψουν φωτογραφικά την εκδήλωση καθώς και τον Τάσο Κακούρο, το διευθυντή του ΙΕΚ Χαϊδαρίου που πάντα βοηθάει σε κάτι τέτοια,
  • Τον Παντελή Μαραμπέα, διευθυντή του ΙΕΚ Γαλατσίου που πρώτος αγκάλιασε αυτήν την εκδήλωση,
  • Το Γιώργο Διαμαντόπουλο, διευθυντή του ΙΕΚ Πειραιά που επίσης υποστηρίζει ό,τι κάνουμε,
  • Το Στράτη Σταματάκο που δεν λέει ποτέ όχι όταν του ζητάμε να έρθει να τραβήξει βίντεο,
  • Τα παιδιά του τμήματος «Στελεχών Υπηρεσιών Ασφαλείας» του ΙΕΚ Αγίου Δημητρίου για την εύρυθμη λειτουργία αυτής της εκδήλωσης, και
  • Τα 8 τμήματα Τεχνικών Εφαρμογών Πληροφορικής που ήρθαν από όλη την Αθήνα να παρακολουθήσουν αυτήν την εσπερίδα.


Ιωάννης Πρωτονοτάριος

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Σχόλια

blog comments powered by Disqus